Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά

Καλωσήρθατε στον ιστότοπο του Προγράμματος. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επιμέρους δράσεις, τις ερευνητικές ομάδες και να κατεβάσετε σχετικό υλικό. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλη του ιστοτόπου ώστε να εκμεταλλευθείτε όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες του. Για οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του ιστοτόπου. Καλή περιήγηση!

Τα βιβλία που εκδόθηκαν από το Πρόγραμμα

Εδώ μπορείτε να δείτε τα βιβλία, που εκδόθηκαν ως Παραδοτέα στο πλαίσιο των Δράσεων του Προγράμματος "Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης" (Άξονας 1 - Άξονας 2): 

1. Π.1.1 Χαρτογράφηση βρεφών, νηπίων και ΑμεΑ Ρομά σε οικισμούς και καταυλισμούς.

Δράση 8: Διεθνές Συνέδριο

Πολυπλοκότητες στην Ένταξη
Θεσσαλονίκη
3-5
Οκτωβρίου 2014

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, 3-5 Οκτωβρίου 2014 διεθνές συνέδριο με θέμα Πολυπλοκότητες στην Ένταξη.

Για πολλά χρόνια τα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών αντιμετωπίζουν θέματα όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η εξιδανικευμένη κανονικότητα ως ξεχωριστές κατηγορίες ανάλυσης. Έτσι και παρά τις μεμονωμένες φωνές π.χ. από το πεδίο του φεμινισμού, που υποστηρίζουν τη σύναψη συμμαχιών για την αντιμετώπιση των ξεχωριστών τους πεδίων, στην πραγματικότητα τα πεδία μένουν ασύνδετα. Μ’ αυτόν τον τρόπο κατακερματίζεται το επιστημονικό δυναμικό, δυσχεραίνεται η σύναψη ουσιαστικών συμμαχιών και διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ

Σχετικές δράσεις: 

Δράση 3: Η πιο όμορφη τελετή!

Καθημερινά σχεδόν γίνονται στο Δήμο μας πολλές τελετές. Με σκηνικά, φώτα, μουσικές, λόγους, επίσημους, μπουφέδες κι άλλα τέτοια. Έγινε και την Πέμπτη 19 Ιουνίου μια τελετή, στο Δενδροπόταμο, στο 5ο Δημοτ. Σχολείο Μενεμένης, με αφορμή την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος γραμματισμού ενηλίκων και την επίδοση των απολυτηρίων του δημοτικού σε 11 γυναίκες Ρομά κάθε ηλικίας.

Δείτε το πλήρες άρθρο

Σχετικές δράσεις: